Bucătărie și living. Zone separate sau spațiu deschis - Compartimentările cu sticlă securizată.
Bucătărie și living. Zone separate sau spațiu deschis?
decembrie 3, 2021
Bucătărie și living. Zone separate sau spațiu deschis - Compartimentările cu sticlă securizată.
Bucătărie și living. Zone separate sau spațiu deschis?
decembrie 3, 2021

De ce să optăm pentru sticlă la bucătărie?


 

Sticlă transparentă, sticlă vopsită într-o singură nuanță, sticlă printată cu model

În bucătărie, zonele adiacente plitei și suprafețelor de lucru sunt frecvent supuse stropirii în timpul pregătirii meselor. O alternativă net superioară plăcilor ceramice este reprezentată de sticla pentru bucătărie. Aceasta înlocuiește cu succes clasica faianță.

Suprafața netedă și lucioasă a sticlei o face să fie extrem de ușor de curățat, de întreținut și de păstrat în timp, fără ca aceasta să-și schimbe aspectul, să îmbătrânească.

Îmbinările dintre panouri nu necesită chituire, precum rosturile de faianță sau de gresie. Montajul acestor panouri de sticlă securizată se realizează relativ repede (în funcție de complexitatea lucrării) și foarte curat. Nu sunt necesari saci de adeziv care provoacă apariția prafului în întreaga locuință. Placările cu sticlă securizată se pot monta pe suprafețe în diferite stadii de finisare, inclusiv peste plăcile ceramice existente.

Se pot realiza decupaje sau găuri, interioare sau pe cant, pentru prize, întrerupătoare, hotă, glafuri sau alte elemente. În funcție de tipul decupajului, ascuns sau vizibil, acesta se realizează manual sau la CNC. Sticla are rezistență termică și o ridicată rezistență mecanică la lovituri accidentale pe suprafața acesteia.

În ceea ce privește decorarea, variantele sunt aproape infinite. În cazul în care ați optat pentru decorarea unui perete cu licheni stabilizați, tencuieli decorative, tapet, piatră naturală, cărămidă aparentă sau alte materiale, puteți opta pentru montarea mecanică a panourilor de sticlă transparente. Această soluție va proteja suprafața decorată și o va face să fie ușor de întreținut.

Sticlele vopsite într-o singură culoare vă oferă o varietate mare de posibilități: peste 2000 de variante. Se poate realiza orice nuanță din paletarele RAL, WCP sau NCS.

Ultima, dar nu cea din urmă posibilitate de decorare a sticlei este reprezentată de imprimare. Printarea pe sticlă lasă loc imaginației Dvs. sau vă puteți alege fotografia ideală din milioanele de imagini existente. Se poate realiza orice imagine, însă sunt importante calitatea și dimensiunea acesteia pentru a avea rezoluția necesară pentru panoul de sticlă.

Costul unei astfel de lucrări este destul de ridicat comparând cu placările ceramice, însă beneficiile, efectul vizual, fiabilitatea și numărul variantelor de realizare nu lasă loc de comparație.

Pe scurt:

  • Curat, igienic și ușor de întreținut;
  • Adio rosturi și murdărie greu de îndepărtat;
  • Lumină reflectată și impresie de încăpere deschisă;
  • Stil aparte;
  • Multitudine de modele.