Intretinere sticla si oglinda
Păstrare, folosire și întreținere
decembrie 2, 2021
Panou sticla bucatarie
De ce să optăm pentru sticlă la bucătărie?
decembrie 4, 2021
Intretinere sticla si oglinda
Păstrare, folosire și întreținere
decembrie 2, 2021
Panou sticla bucatarie
De ce să optăm pentru sticlă la bucătărie?
decembrie 4, 2021

Bucătărie și living. Zone separate sau spațiu deschis?


 

În designul interior, tendința este să se amenajeze bucătării open space indiferent dacă acestea sunt în apartamente sau în case.

Motivele care stau la baza alegerii acestui model de amenajare interioară au legătură cu: socializarea, luminozitatea, supravegherea și aspectul general, adică un spațiu amplu, aerisit.

Zilnic se petrece mult din timpul liber în bucătărie, pregătind diferite preparate pentru mesele servite alături de familie sau de prieteni. Viața de zi cu zi este din ce în ce mai aglomerată, mai plină de diverse activități, un trafic auto intens ce provoacă timp pierdut; acest context duce la prețuirea fiecărui moment petrecut alături de cei dragi. Din aceste considerente, o bucătărie open space ajută la valorificarea inclusiv a timpului ocupat cu pregătirea mesei.

Acest model de amenajare a bucătăriei are și dezavantaje: mirosul, aburii și sfara. Indiferent ce se gătește, fie că se prepară un desert sau o friptură, se poate prăji ceapă ori cartofi, fie se pregătește un pește, mirosul se va răspândi în întreaga locuință. Aburii și sfara se vor depune pe mobilier, pe obiectele decorative, pe toate suprafețele din living. Dacă bucătăria locuinței Dvs. este utilizată și nu are doar rol „decorativ”, atunci s-ar putea să fie deranjante aceste aspecte ce țin de miros și de depunerile din restul locuinței.

Pentru a păstra spațiul aerisit, armonios, primitor și luminos, dar în același timp ferit de mirosurile neplăcute și de depunerile rezultate în timpul gătitului, soluția constă în separarea bucătăriei de living sau de restul locuinței cu ajutorul sticlei securizate. Opțiunile de compartimentare se pot configura astfel încât să se încadreze în orice tip de spațiu. Ușile pot fi cu deschidere batantă sau culisantă.

Compartimentările cu sticlă securizată reprezintă soluția ideală pentru închiderea bucătăriei. În continuare, sunt enumerate câteva avantaje:

  • se obține senzația de spațiu mărit;
  • se poate profita de lumina naturală;
  • supravegherea copiilor nu reprezintă o problemă cât timp se desfășoară activitățile casnice în bucătărie;
  • mirosurile nu se răspândesc în întreaga locuință;
  • dacă hota este pornită, zgomotul pe care îl produce aceasta este estompat în restul locuinței;
  • sistemele sunt fiabile;
  • suprafețele sunt foarte ușor de întreținut.

Compartimentările se pot realiza cu sticlă securizată, cu oglindă clasică sau cu oglindă decorativă. Sticlele pot fi transparente, translucide ori colorate în masă sau mate, mătuirea fiind obținută în moduri diferite: sablare, satinare, înfoliere. Oglinzile sunt fie în varianta clasică – oglindă cristal, fie decorative: cu tentă gri sau bronz. Sticlele se pot decora prin sablare sau prin înfoliere în totalitate, parțial sau cu model, inclusiv modele imprimate.

Elementele de feronerie sunt disponibile pe finisaj mat sau lucios, negru sau în nuanțe din paletarul RAL. Se pot realiza nenumărate modele de tip grid – ochiuri de sticlă delimitate de diverse forme rectangulare, de dimensiuni diferite conform cu particularitățile fiecărui proiect.

Se îmbină utilul cu plăcutul prin compartimentarea cu sticlă securizată a spațiului dintre bucătărie și living. Astfel, se ajunge la:

  • un spațiu închis, dar totuși deschis – lumină și transparență;
  • gătitul cu plăcere, fără ca mirosul să invadeze întreaga locuință;
  • împiedicarea depunrii aburilor și a sfarei peste tot;
  • un spațiu închis, fără izolare vizuală față de prieteni și de membrii familiei;
  • un design modern pentru un ambient aparte.