Usi si compartimentari sticla securizata
Uși și compartimentări din sticlă securizată
decembrie 1, 2021
Bucătărie și living. Zone separate sau spațiu deschis - Compartimentările cu sticlă securizată.
Bucătărie și living. Zone separate sau spațiu deschis?
decembrie 3, 2021

Păstrare, folosire și întreținere


 

Curățarea cu eforturi minime, dar corect și regulat efectuată, ajută la păstrarea frumuseții originare, panourile de sticlă, respectiv oglinda rămânând curate și strălucitoare an după an.

Pentru întreținerea sticlelor și a oglinzilor, se vor utiliza numai materiale moi și curate (bureți, lavete, bucăți de piele sau raclete de gumă). Se va preveni atingerea sticlei cu partea metalică a uneltelor de curățare. Se curăță partea sablată a sticlei cu o lavetă de calitate bună; se pot alege din comerț materiale special concepute pentru sticle/ geamuri. Se pulverizează pe sticlă soluția, apoi se șterge. Se utilizează doar lavete care nu lasă scame. Se poate folosi și hârtie (șervețele, prosoape de bucătărie); totuși, acestea pot lăsa particule ce pot fi simțite dacă se trece mâna pe suprafața sticlei.

Soluțiile de curățare recomandate sunt soluții neutrale, soluții cu alcool, soluții non-abrazive. Amestecând o măsură de oțet sau de suc de lămâie cu o măsură de apă, se obține ușor și rapid o soluție ecologică, ieftină și eficientă pentru curățarea sticlei.

Dacă au apărut pete de grăsime, urme de degete, pete de vopsea sau de la alte materiale, se pot folosi și soluții diluante obișnuite, precum spirtul sau alcoolul tehnic izopropilic. Nu se vor utiliza amestecuri alcaline, nici acizi sau substanțe cu conținut de fluor sau silicon.

Se pot folosi și solvenți ca acetona, metil etilcetona sau amoniacul, însă cu condiția ca aceștia să nu atace sigilantul, garnitura sau feroneria. Nu folosiți nimic abraziv; insistați, în schimb, mai mult în zonele cu pete. Faceți doar o mișcare circulară pe sticlă până ce dispar urmele de umezeală.

Acest lucru previne apariția dungilor sau a altor pete. Atenție: frecarea apăsată repetată poate determina lustruirea zonei de sticlă sablată și poate distruge parțial modelul.