Intretinere sticla si oglinda
Păstrare, folosire și întreținere
decembrie 2, 2021

Uși și compartimentări din sticlă securizată


 

Zi de zi, lumina și transparența sunt esențiale pentru ca stare noastră să fie bună și optimistă.

Ușile și compartimentările din sticlă securizată răspund acestor nevoi. Ele se pot realiza în funcție de necesități, de configurația spațiului de care dispuneți, de designul dorit, cât și ținând cont de structura de rezistență a zonelor adiacente din punct de vedere tehnic.

Vă propunem realizarea compartimentărilor folosind panouri fixe, cu sau fără uși de diferite tipuri: batante, pivotante, glisante, armonice, telescopice sau amovibile.

Ușile batante se montează folosind balamale laterale. Acestea se pot fixa direct în golurile de ușă fără tocuri, pe suprafețe finisate: vopsite, cu tapet sau cu plăci ceramice; se pot aplica pe tocuri de lemn sau MDF existente sau se pot realiza tocuri din aluminiu eloxat cu închiderea sticlei pe garnitură.

Ușile pivotante au balamalele în partea inferioară și superioară, fixarea realizându-se pe podea, respectiv pe plafon/ grindă/ boiandrug/ structură din gips carton. Acest tip de feronerie permite realizarea unor uși de mari dimensiuni. În partea inferioară, sistemul are inclus un amortizor. Ușile se pot deschide în ambele sensuri până în punctele maxime de 150°, cu blocare la 90°. La închidere, acest tip de ușă trebuie doar acționat, pentru că revin singure în poziția 0°. Viteza de închidere este reglabilă în două trepte: de la 90° la 10° și de la 10° la 0°.

Principalul avantaj al sistemelor glisante este reprezentat de faptul că economisesc spațiu. Mecanismul este complet invizibil și dispune de multe opțiuni pentru diferite configurări. Sistemele glisante se pot monta din lateral sau pe verticală de jos. În pozițiile închis, respectiv deschis, ușile se blochează în opritori. Ușile glisante se pot echipa cu sisteme de amortizare, ușa fiind astfel preluată și condusă automat până în poziția finală.

Sistemele de uși armonice, telescopice sau de pereți amovibili au multe variante de configurare atât pentru spații rezidențiale, cât și pentru HORECA sau pentru firme cu alte activități. Acest tip de compartimentare nu necesită profile verticale; astfel, vederea panoramică nu este obstrucționată. Modulele se pot realiza pentru zone drepte, cu unghiuri sau curbe; sunt potrivite și pentru exterior și pentru interior. Alegând o astfel de soluție pentru închiderea balconului sau a terasei cineva se poate bucura de aceste spații tot timpul anului, indiferent de anotimp și fără influența precipitațiilor atmosferice.

Calitatea feroneriei asigură funcționalitatea pentru o perioadă îndelungată, acestea fiind concepute pentru o utilizare intensivă. Aspectul minimalist al ușilor din sticlă securizată îmbină perfect clasicul cu modernul, eleganța și simplitatea fiind scoase în evidență.